Zakenvuur Logo
Artikel

Trijntje Oosterhuis benadrukt ”Goed en slecht bestaat niet, het gaat om durven”

Trijntje Oosterhuis is een muzikale kracht die niet alleen haar stem laat gelden op het podium, maar ook in de diepere lagen van de samenleving. Met haar betoverende stem en inspirerende workshops inspireert ze mensen van alle leeftijden en achtergronden. In de aflevering deelt Trijntje haar passie voor muziek en staat haar impact op anderen centraal. 

 

 

Trijntjes doel 

De Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis gaat verder dan alleen maar optredens en albums. Met een bijzondere benadering van zang en workshops heeft ze een diepgaande impact op mensen van alle leeftijden en achtergronden. Haar zangworkshops variëren van basisscholen tot conservatoria. Haar doel is niet alleen om mensen te leren zingen, maar ook om hen te helpen groeien in hun zelfvertrouwen en de verbinding met zichzelf en anderen. 

Boost voor zelfvertrouwen 

Met workshops op maat gemaakt voor verschillende doelgroepen, zoals kinderen op basisschoolniveau, helpt Trijntje mensen om hun zelfvertrouwen te vergroten. Ze gelooft dat zingen snel resultaten oplevert en mensen in staat stelt angsten te overwinnen en hun volledige potentieel te bereiken. De impact van Trijntjes werk strekt zich uit van kinderen tot professionals en zelfs mensen met traumatische ervaringen. Haar workshops hebben bewezen positieve effecten te hebben op groepen met fricties en trauma's, waarbij zingen een positieve flow kan creëren en niveaus in de groep kan veranderen. 

De kracht van kwetsbaarheid 

Voor Trijntje is zingen meer dan alleen een artistieke uiting; het is een manier om jezelf kwetsbaar op te stellen en zelfreflectie te stimuleren. Deze benadering, die ze ook toepast in haar workshops voor het bedrijfsleven, helpt mensen om hun angsten te confronteren en sterker naar buiten te komen. Trijntje gelooft sterk in de therapeutische kracht van zingen, waarbij zowel het fysieke als emotionele aspect een rol speelt. Het zingen stelt mensen in staat om emoties los te laten en angsten te overwinnen, wat leidt tot een gevoel van rust en verbondenheid. 

Voor Trijntje zelf zijn de workshops niet alleen een manier om anderen te inspireren, maar ook een bron van persoonlijke groei en bezinning. Het vermogen om anderen hiermee te helpen is voor haar een waardevolle ervaring. Het geven van workshops is een nieuwe dimensie in haar zangcarrière. Het heeft haar niet alleen nieuwe uitdagingen geboden, maar ook een dieper begrip van haar eigen kracht als artiest en inspirator. Zingen blijft voor haar de puurste vorm van expressie, een manier om anderen te raken en te inspireren, ongeacht leeftijd of achtergrond. 

Aankomende zondag is Trijntje te gast in Zondag op Vier. Je ziet het zondag 31 maart om 09:30 uur op RTL4. Kan je niet wachten? Bekijk dan bovenaan dit artikel alvast het extra interview waarin zij op de rode loper alvast een aantal interessante vragen beantwoordt. 

Auteurs

Profile

Redactie

Zakenvuur is de online community voor ondernemend Nederland, vol met artikelen, columns, video content én een televisieprogramma.