Zakenvuur Logo
Artikel

Hans Klok over magisch ondernemerschap

Hans Klok, de man die bekend staat om zijn magie en verbluffende illusies, heeft de wereld veroverd met zijn spectaculaire shows. Maar achter de schermen van zijn betoverende optredens schuilt een gedreven ondernemer die zijn succes niet aan het toeval overlaat.

 

  

 

Waar de magie van het ondernemen begon 

Op zijn tiende kreeg Hans Klok een goocheldoos voor zijn verjaardag en zo begon zijn fascinatie voor magie. Het was pas op zijn negentiende dat Hans magie tot zijn beroep maakte, toen hij begon met het uitvoeren van grootschalige illusies en mensen inhuurde om hem te ondersteunen. Deze stap naar het ondernemerschap werd mede mogelijk gemaakt door de inspiratie en steun van zijn vader, die zelf ook ondernemer was. Hij leerde Hans om groot te denken en moedigde hem aan om zijn dromen na te jagen. Ook al is zijn vader nu niet meer bij hem, zijn lessen over ondernemerschap blijven van onschatbare waarde voor Hans. 

Uitdagingen in de wereld van illusie  

Het ondernemerschap in de wereld van illusie is echter niet zonder risico's. Het maken van rekwisieten, illusies, kostuums en het inhuren van personeel brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Hans geeft toe dat het soms spannend is, maar door samen te werken met zakelijke partners en tournees te laten voorfinancieren, weet hij de financiële risico’s te beperken. Maar zelfs de meest doordachte plannen kunnen worden verstoord, zoals Hans ervoer toen hij in 2020 een contract voor tien jaar in Las Vegas kreeg, maar al na een maand moest stoppen vanwege de COVID-19-pandemie. Deze tegenslag leerde hem het belang van financiële buffers en planning voor de toekomst. Hij beseft dat zijn fysiek veeleisende shows niet eeuwig kunnen doorgaan en dat het essentieel is om voorbereid te zijn op de onvermijdelijke veranderingen. 

De magie van Hans 

Wat maakt Hans zo uniek in zijn vakgebied? Volgens hemzelf is het niet alleen talent, maar ook discipline en ambitie. Hij staat bekend om zijn tomeloze energie, vroege werkuren en serieuze toewijding aan zijn vak. Hans erkent dat zijn succes afhankelijk is van de waardering van zijn publiek en dat hij altijd streeft naar verbetering.  

Hoewel hij de wereld heeft rondgereisd met zijn shows, blijft Hans Klok ook verbonden met zijn Nederlandse fans. Hij heeft nog steeds zijn vaste shows in de Harbour Club in Amsterdam en kijkt uit naar zijn optredens in het iconische theater Carré later dit jaar. Met zijn unieke mix van magie en ondernemerschap blijft hij het publiek wereldwijd betoveren en inspireren. 

 

Aankomende zondag is Hans Klok te gast in Zondag op Vier. Je ziet het zondag 14 april om 09:30 uur op RTL4. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan bovenaan dit artikel alvast het extra interview waarin hij een aantal interessante vragen beantwoordt. 

Auteurs

Profile

Redactie

Zakenvuur is de online community voor ondernemend Nederland, vol met artikelen, columns, video content én een televisieprogramma.