Zakenvuur Logo
Artikel

10 redenen waarom jij als ondernemer Vriend van het Rode Kruis wil worden

"Als ondernemer zocht ik een laagdrempelige, sympathieke manier om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ik wilde iets goeds doen, ook als signaal naar klanten en medewerkers. Maar het moest qua kosten behapbaar blijven. Daarom werd ik Vriend van het Rode Kruis." Sjors Kroon, directeur van mediabedrijf Media Reverse, steunt het Rode Kruis al zo'n 7 jaar. Als kleine ondernemer met twaalf medewerkers, past hem dat perfect. 

Ondernemers zijn al Vriend van het Rode Kruis vanaf 300 euro per maand. En ze krijgen er heel veel voor terug. Dit zijn 10 redenen waarom jij vandaag nog Vriend van het Rode Kruis wil worden:

1. Je doet iets goeds voor de wereld, via een betrouwbare organisatie

Dit was voor Sjors Kroon de belangrijkste reden om Vriend van het Rode Kruis te worden: "Ik kende het Rode Kruis al als een zeer relevante én betrouwbare organisatie. Het is een prettig idee dat je weet dat je geld door het Rode Kruis goed wordt besteed." 

2. Je zorgt dat meer mensen in Nederland een warme maaltijd op tafel kunnen zetten

Niet voor iedereen in Nederland is een maaltijd vanzelfsprekend. Dankzij jouw bijdrage helpt het Rode Kruis mensen in Nederland die niet genoeg geld hebben om hun boodschappen te betalen. Sjors Kroon: "Wij lunchen vaak samen op kantoor, het is een leuk moment van de dag. Het is dan heel fijn om je te realiseren dat we ook iets doen voor mensen voor wie zo'n lunch niet vanzelfsprekend is. Daar dragen we toch een steentje aan bij."

3. Werken aan een veiligere werkplek: medewerkers krijgen een EHBO-cursus

Het Rode Kruis is natuurlijk kampioen in het geven van een EHBO- of reanimatiecursus. Als Vriend van het Rode Kruis volgen tien medewerkers zo'n cursus, helemaal gratis. Zo wordt jouw bedrijf een veiligere werkplek. 

4. Je draagt bij aan de aanpak van klimaatverandering 

Overstromingen, droogte, extreme regenval: de gevolgen van klimaatverandering leiden tot extreem weer over de hele wereld. Als Vriend van het Rode Kruis help je mensen om zich beter voor te bereiden zijn op extreem weer. Dankzij jouw bijdrage zorgen we ervoor dat we huizen verstevigen en evacueren we mensen op tijd uit hun huis. Hiermee redden we samen mensenlevens.  

5. Je investeert in innovatieve hulpverlening 

Niet alleen bedrijven innoveren, ook de hulpverlening van het Rode Kruis innoveert. Dankzij jouw bijdrage werkt het Rode Kruis met satellietdata en slimme weertechnologie om de hulp efficiënter in te zetten, sneller ter plaatse te zijn en zelfs om mensenlevens al vóór een ramp te redden.

6. Werknemers en klanten vinden het belangrijk dat je iets goeds doet

Steeds meer mensen willen dat het bedrijf waarvoor ze werken of waar ze hun producten kopen, ook een maatschappelijke impact maakt. En dat doe je als Vriend van het Rode Kruis! Je bent ten slotte Vriend met het hele bedrijf. Die trots deel je dus met werknemers én klanten.  

7. Je kan het logo gebruiken

Je wil natuurlijk je werknemers en klanten laten zien dat je Vriend van het Rode Kruis bent. Dat kan met het 'Vriend van-logo' en de e-mailbanner, zowel voor interne als externe communicatie. Zo helpen we elkaar! 

8. Je ontmoet andere ondernemers op onze exclusieve evenementen 

Jaarlijks organiseert het Rode Kruis meerdere evenementen, waarin jij andere Vrienden van het Rode Kruis ontmoet. En dat niet alleen, er zijn ook interessante sprekers. Zo vertelde André Kuipers op het vorige evenement over zijn ervaringen met klimaatverandering vanuit de ruimte. En waarom het zo belangrijk is dat we allemaal een steentje bijdragen aan de aanpak van klimaatverandering. 

9. Het is heel makkelijk  

Vriend van het Rode Kruis worden kan al binnen één dag: je meldt je aan, gaat in gesprek met een relatiemanager van het Rode Kruis en maakt heldere afspraken. Vaak mogen we je in diezelfde week al verwelkomen als Vriend! 

10. Het is niet duur  

Als ondernemer wil je financieel slimme keuzes maken. Je wil je niet committeren aan gigantische bedragen voor lange tijd. Vriend van het Rode Kruis ben je al vanaf 300 euro per maand. En natuurlijk, een bijdrage aan het Rode Kruis is belastingtechnisch ook aantrekkelijk!  

Kortom, het is een laagdrempelige, sympathieke manier om bij te dragen aan de maatschappij. Enthousiast? Word vandaag nog Vriend van het Rode Kruis via https://www.rodekruis.nl/wat-kun-jij-doen/samen-in-actie/bedrijven/vrienden-van-het-rode-kruis/

Auteurs

Profile

Redactie

Zakenvuur is de online community voor ondernemend Nederland, vol met artikelen, columns, video content én een televisieprogramma.