Zakenvuur Logo
Artikel

Rico Verhoeven – een man met een plan

Rico Verhoeven is niet alleen ongeslagen wereldkampioen kickboksen, maar ook een gedreven en succesvolle ondernemer. Zijn kracht en vastberadenheid hebben hem zowel binnen als buiten de ring tot een ware kampioen gemaakt. 

 

 

Ondernemerschap naast kickboksen 

Als ondernemer richt Rico zich op diverse sectoren die aansluiten bij zijn interesses en persoonlijkheid. Hij investeert onder andere in tech startups, auto's en financial tech, zoals bij cryptoplatform Knaken. Net zoals in de ring, hanteert Rico ook als ondernemer een planmatige en berekende aanpak. 

Langdurige samenwerkingen en financiële kanten 

Hoewel veel bedrijven Rico zien als de perfecte ambassadeur, kiest hij zorgvuldig voor samenwerkingen die bij hem passen en vermijdt hij eenmalige acties. Zijn voorkeur gaat uit naar langdurige partnerschappen. Hij ziet zijn verdiensten als sporter niet alleen als een bonus, maar als omzet. Een deel gaat naar belastingen en kosten, zoals het betalen van zijn team, trainingslocaties en sparringspartners. 

Team Rico: een geoliede machine 

In aanloop naar een gevecht leidt Rico een team van ongeveer zestien mensen, waaronder trainers, een privé chef, een socialmedia-team, een masseur en een fysiotherapeut. Het team zorgt ervoor dat Rico zich drie maanden voor het gevecht volledig kan focussen op zijn regime van voeding, rust en training. 

Hoewel Rico acteren als een interessante uitdaging ziet, blijft sport zijn prioriteit. Hij wil eerst zoveel mogelijk leren en ervaren voordat hij zich volledig op acteren richt. Hij ziet het ondernemen als een manier om voorbereid te zijn op de toekomst, wanneer hij stopt met kickboksen. Zijn investeringen zullen ervoor zorgen dat hij dan tijd kan nemen voor zichzelf en zijn geliefden, zonder zich zorgen te maken over financiën. 

Aankomende zondag is Rico Verhoeven te gast in Zondag op Vier. Je ziet het zondag 14 april om 09:30 uur op RTL4. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan bovenaan dit artikel alvast het extra interview waarin hij een aantal interessante vragen beantwoordt.  

Auteurs

Profile

Redactie

Zakenvuur is de online community voor ondernemend Nederland, vol met artikelen, columns, video content én een televisieprogramma.