Zakenvuur Logo
Artikel

Daan Hogewoning van BeeBeeOne: "Er is veel vraag naar onze technologie"

Daan Hogewoning is de Commercieel Directeur van BeeBeeOne, een jong en innovatief bedrijf dat zich richt op schone energieopslagsystemen. Hun doel? De wereld leefbaar houden en zich inzetten om de CO2-uitstoot terug te dringen. Zakenvuur sprak hem hierover. 

Schone opslag

"Hoe ik bij BeeBeeOne terechtkwam? Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal. Mijn vrouw kocht een elektrische auto en ik wilde daarom ook meer gaan verduurzamen thuis. Na wat zoeken kwam ik terecht op de website van BeeBeeOne. Ik zag dat ze schone energieopslag hadden en dat had ik nog niet bij andere bedrijven gelezen. Toen ik ontdekte dat het bedrijf een Commercieel Directeur zocht, ben ik meteen gaan bellen."

De opstart

"In 2017 is het bedrijf begonnen als een team van zes promovendi van de Technische Universiteiten van Delft, Eindhoven en Enschede. Hun doel was om na te denken over hoe ze een CO2-vrije fabriek zonder netaansluiting konden realiseren. Uit hun onderzoek kwam naar voren dat opslag van energie een cruciaal onderdeel is van het hele verduurzamingsproces." 

BeeBeeOne is nog een jong en dynamisch bedrijf. Daan vervolgt: "Sinds anderhalf jaar werk ik samen met het team om de markt in kaart te brengen en klanten te informeren over de voordelen van onze nieuwe technologie. Ons team is afgelopen jaar snel gegroeid. Daarnaast werken we samen met de development afdelingen van onze toeleveranciers, waardoor tientallen mensen werken aan onze innovatie. Momenteel zijn we in gesprek met een launching customer, wat veel vraag en hoopvolle vooruitzichten met zich meebrengt. Ik heb gesproken met grote bedrijven die veel energie verbruiken in Nederland en uiteindelijk moeten elektrificeren. Opslag is daarin een belangrijk item. We weten nu goed wat de behoefte is en de huidige situatie is geschetst."

Uitgangspunten 

Op de vraag of BeeBeeOne is ontstaan vanuit een maatschappelijk oogpunt zegt Daan het volgende: "Wij hebben drie uitgangspunten: het systeem moet schoon zijn, veilig zijn en economischer zijn dan wat er op de markt aan batterijen is. Met schoon bedoelen we dat de gebruiksmaterialen recyclebaar zijn en alle stoffen die we gebruiken moeten biologisch afbreekbaar zijn. Veilig betekent dat de materialen geen gezondheidsrisico's mogen veroorzaken. Wij voldoen inmiddels aan alle drie de uitgangspunten." 

Verkiezingen

Energieopslag heeft momenteel nog te maken met een aantal wetgevingen die een interessante businesscase in de weg kunnen staan. De uitslag van de recente verkiezingen zou daar verandering in kunnen brengen. "Hopelijk komt er iets uit de formatie wat ons werk makkelijker gaat maken. We willen voorkomen dat investeerders in de energietransitie uiteindelijk naar het buitenland verdwijnen. Er is in ieder geval veel vraag naar de technologie van BeeBeeOne en dat is een heel hoopvol signaal."

Auteurs

Profile

Redactie

Zakenvuur is de online community voor ondernemend Nederland, vol met artikelen, columns, video content én een televisieprogramma.